Chiclayo

Vi flanger vidare och har nu tagit oss till Chiclayo en bit soderut pa Perukartan. Det ar storre an vi trodde med 600 000 pers. Mer hektiskt an dammiga sthlm tycker jag. Och med battre surfkladesutbud. Och efter det har drar vi en nattbuss ner till lima for nagra dagar i hufvudstaden. och sen tillbaka upp for forhoppningsvis mer surf innan Ecuador. En latt andring i planerna, bara sa att ni hanger med.

Bussen ner pajade men localsen var kalas as usual och hjalpte till sa vi kom ner till slut och forlorade praktiskt taget inga pengar. Och har har vi gatt runt, bla. letat efter mercado modelo som ska husera massa schamaner som saljer heliga hasthovar och magic potions och grejer, men vi fastnade i varldens storsta marknad for allt annat sa vi gav upp. fast det gjorde inte ett dugg for det var jattekul att kolla pa alla miljoner saker och manniskor som kryssade mellan grejerna. Men man kommer av sig helt med att vilja handla nagot, vilket kanske ar bra.
  Och Sam stodde smaforetagarna i staden lite och klippte sig hos en trevlig dam med en stol i en liten hytt bredvid vagen fran marknaden. Fast det blev inte sa kort som han ville for hon sag sa skeptisk ut nar han ville ta mer haha. Men det blev fint anda och det gick pa en sisdar sju spann sa det var vart. dessutom alskade hon att vi var fran sverige. Over huvud taget kanner man sig lite som en kandis har, eller ett monster, igar backade en liten tjej undan nar vi kom med vaskor och allt och sag ratt misstanksam ut. Fast de flesta ar glada och nyfikna, och nojer sig med att ta reda pa varifran man kommer.

Jusste surfet i den perfekta vagen gick at helvete. men vi fick iaf lite mer farg pa nasan. Det ar val sa man far se det. Det forsta stallet pa rutten jag sett sa manga duktiga tjejer, bada gamla och unga, det var kul. Inspirationsmassigt far det full pott, men inte det basta for nojiga nyborjare som en annan.

Det ar inte alls sa fasligt lang tid kvar, om mindre an tva veckor ar vi tillbaka i Ecuador och Quito-trakten. Men vi njuter av solen och varmen sa lange det gar. Ikvall blir det kinesmiddag, man blir lite trott pa ris, kyckling och bonor har och kinamat ar sjukt billig variation. Imorrn ska vi forsoka hitta en san har lamning eller vad man nu kallar det pa svenska, resterna av en indianstad. Om vi hittar busstationen. Och en guide pa plats som kan saga vilket hall vi ska ga at.

Yes sa ar det, vi hors fran lima I guess. Ta hand om er och stora pussar och kramar fran Matilda och Sam.
Peru | | Kommentera |
Upp