Nu brinner det i Dublinknutarna!

Jamenvisst. Som vanligt sa det vips! och så var utlandsvistelsen nästan över. Oavsett hur lång en sådan är så är de sista dagarna alltid lika få. Typiskt.
 
De sista två veckorna av terminen är exam period, vilket vanligtvis betyder att man sitter i en jättehall och skriver tenta ihop med tvåtusen andra studenter. Och så gör man om det några gånger under de veckorna - i mitt fall fem gånger - tills man har ebtat av alla sina kurser. Jag skrev två tentor förra veckan, en i tisdags, och så har jag mina sista imorgon och i övermorgon. Den senare är även känd som fredag, och min sista heldag i landet på ett tag. Tidig lördag morgon tar jag flyget till Kanarieholmarna.
 
Sedan sist har jag sakta men säkert gjort lite mindre av allt det jag sysslat med här - färre Guinness-pints än vanligt, färre långa vandringar, mindre klättring, egentligen inte några spännande upptäcktsfärder. Slänger in några bilder från när Palle var här. Det var ungefär hur bra som helst, vi kramades mycket och gick en hel del, lyssnade väldigt mycket på musik och åkte på roadtrip. Träffade släktingar, tittade på berg, gick upp- och nedför berg, tittade på hav, träffade folk. Så, så bra. Jag älskar det här landet! Bilderna är allihop från västkusten, det som ser extra bergigt ut är Connemara.
 
 
 
Jag har haft min sista måndagspub på Walshe's, det var julpyntat och lite vemodigt och jag fick äntligen höra min kompis Aurélia spela dragspel ihop med de hemskt begåvade stammismusikanterna. Jag var ute på UCD:s campus igår efter tentan och fipplade med de sista viktiga papprena, som lärare skulle skriva på, och som skull scannas hit och dir, och sådär. Och vinkade adjö till fontänen och biblioteket och öststatsvibbarna.
 
Jag har sagt hejdå till rätt många av mina kompisar, och hoppas hinna med några till innan jag sticker. Jag har handlat några julklappar, har gått och pratat lite med havet nere på stranden. Jag springer lika mycket som vanligt men annars är det slut med det mesta nu. Den här akademiska semestern är över och vad fint det har varit! Allt jag kunnat hoppas på tror jag faktiskt. Och våren ser rättså ljus utden med. Livet!
 
Tillbaka till hetspluggandet. Det är ändå kul, jag gillar ju när det är intensivt och alla går upp helt i någonting. Organiserad masspsykos. Imorrn tror jag att jag ska hänga på familjen på julspel eller vad det nu kan heta på svenska. Jesusbarnet och allt det där (heh sa hon som har tenta i kristendomens historia imorrn...). Hoppas ni får snö snart! Grönt och skönt här. Gör inte så mycket. Dessutom har vissa så extremt mycket julpynt att de kompenserar för allt alla andra saknar.
 
Nu ses vi ganska snart ju! Kul! Ta hand om varandra! Pusskram hjallebanan
Irland | | Kommentera |
Upp