I Dublin!

Hej hej!

Dags att återuppliva bloggen en sväng, nu är jag ju på vift igen. Jag landade sent på gårdagseftermiddagen i ett 15-gradigt, molnigt Dublin och blev sedan upplockad av Brigid (en av Palles mostrar) och Ali (hennes äldsta dotter) där flygbussen stannar i Killiney, som är den del av staden de bor i.

Kiliney ligger sydost om centrala Dublin och är himla fint faktiskt, kringelikrokiga och kuperade gator, oftast väldigt fina mellanstora bostadshus på två våningar, vägg i vägg och med en pytteträdgård på framsidan ut mot gatan (och oftast en större bakom huset). Ett sånt bor Brigid i med Ali, Emily och Rebecca, och så Sara som är i stan som en del av sin PhD (doktorstjänst) och hyr rum i huset precis som jag tom. sista oktober.

Efter käk, klappande av hunden Coco, och uppackning dråsade jag i säng, ganska sliten efter en kärleksfull men intensiv sista helg i Stockholm. Jag sover i en f.d. fotostudio (Brigid är bl.a. fotograf), superskön säng, egen utgång till trädgården på baksidan... :D Nu är det morgon och första dagen av "Orientation week" där nyblivna studenter ska få lite bäring, styra upp administrativa grejer, lära känna staden osv. Jag är ju inte mycket för organiserade gruppaktiviteter men såhär få har jag aldrig känt i en stad så jag hänger nog på några av dem vad det lider. Det är i alla fall först den 7e september, nästa måndag, som mina föreläsningar drar igång.

Nu ska jag knycka lite frukost av värdfamiljen och kanske gå och handla, sen får vi se vad dagen bjuder på. Men jag tänker rapportera här när små och stora ting inträffar så med största sannolikhet kommer ni höra av mig mer, och ha bättre koll på vad jag har för mig, än någonsin.

Njut av Sverigevärmen och ta hand om varandra!
Pusskram M
Irland | | Kommentera |
Upp