bocas del toro

Da har man hamnat i Panama. Kom fram igar runt lunch, men har haft fullt upp och nu kommer rapporten. Det ar varmt och fint har, varsta turistparadiset med amerikaner och israeler runt varje horn. Men mycket locals och permanentboende surfare som bidrar till avslappnad atmosfar och liv och rorelse hela dagarna.

Akte (eller gick) over gransen med tva amerikaner, Kailin och Alex, och vi delar rum fram till imorrn bitti nar de aker tillbaka till Costa Rica och jaf aker nagon annanstans, ver vet jag inte an men kanner for att flytta pa mig. Det verkar superstruligt att ta sig over till Colombia over kanalen, kanske flyger istallet men det ar dyrt och traden blir ledsna sa det ar lite knivigt just nu. A andra sidan hittade jag nya bocker att kopa sa jag har nagot att sysselsatta hjarnan med iaf, alla mina bocker ar slut! Och maten har ar god god god! Fast jag lagar mest sjalv, det blir mycket pasta och tomatsas. Och brod.

Jaja, igar efter att vi dumpat grejerna i rummet (bor pa ett ratt anonymt hostel mitt i den minimala smeten som staden utgor) hittade vi en buss som tog oss tvarsover on (det ar en ogrupp, Bocas del Toro, med en "huvudstad" som heter Bocas del Toro dar jag ar just nu) Isla Colon till Bocas del Drago dar det finns en jaaattelang vacker och ode strand. Vi knallade pa i vattenbrynet i en kvart, motte typ fem manniskor pa hela tiden, med djungel pa ena sidan och ljus sand och turkost vatten pa andra, tills vi kom till sjostjarnekolonin som en kis berattat for oss om. Och dar var det sjostjarnor kan jag saga, feta och roda eller orangea lag de pa botten och var sjostjarniga. Flummigt, har aldrig sett sa manga och sa stora forut. Dar spenderade vi eftermiddagen, simmade och jag laste ut Harry Potter 4 som jag bytt till mig for langesedan pa Cuba men inte borjat lasa forrns nyligen. Sen akte vi hem och dackade, hade sovit ungefar 10 timmar pa tva dygn OCH varit i tva lander pa samma dag wowwowoowwow.

Imorse akte vi pa tur, forst till Dolphin Bay och ojade oss over ett gang delfiner som bodde dar och unnade oss tre kvarts lycka genom att susa genom vattnet, vifta med ryggfenorna at oss och hoppa i svallvagorna. Otroligt att man kan bli sa glad av djur, men alla var helt saliga efterat. Sedan en timmes snorkling, tyvarr utan delfiner, men med finfina rev och massa fisk. lunchpaus och sen en strand dar den jattegiftiga pyttelilla roda gridan holl hus, tydligen lever den bara pa de har oarna. Sag tyva stycken, en av de var emd at det brandgula hallet, och de var verkligen pyyyyttesma. Dagens naturdos, nu ar jag helt slut igen efter en heldag i solen. Har handlat bocker, fick hassla med en dam pa ett hotell, fick tre for 12 dollar vilket nog var ett kap mer for henne an for mig. Menmen.

Nu ska jag sitta har framfor datorn och fundera pa var fan jag ska ta vagen. Men jag ar anda glad att jag akte hit, hade aldrig raknat med Panama men det ar soft, iaf den har staden. Har promenerat runt staden nu pa eftermiddagen, gar man bara ett kvarter bakom turisttrasksgatan hittar man rader av vackra gamla hus, manga rester av bananforetagen for 50 ar sedan. De flesta i glada farger, och gulliga kids som springer runt overallt med eller utan skoluniformen pa. Stor skillnad pa manniskornas utseende trots att det ar sa nara Costa Rica, indianskt istallet for vastindiskt.

Det ar dock precis lika javla varmt. Svett svett svett. Men rummet har ac, det ar fett fett fett.

Hoppas ni har det bra, det ar sa harligt att lasa era mail och kommentarer och ni ska veta att jag tanker mycket pa er och vad ni gor! Ha det bra och hall tummarna for att jag hittar nagot nytt trevligt stalle imorrn.

PUSSAR OCH KRAMAR! Matilda
Panama | | Kommentera |
Upp