film

Har varit helt absorberad av filmskapande hela helgen. Blev upphämtad nere vid en av broarna mellan sjöarna i fredags eftermiddag av Thomas (dansk, regissören), Sparre (Karl, svensk, ljud) och Isabel (gammal gammal vän och A-fotograf) och sen var jag fast! Jag var B-foto och annars någon slags runner (även om huvudrunnern hette Klaus och lånade ut sin lägenhet för inspelningen), fick klappa en massa, plocka upp styckad melon från asfalt, äta kakor, laga mat, bära saker överallt hela tiden osv osv. Det var FANTASTISKT! Det var jävligt länge sedan jag hade så roligt, var så stimulerad, glad, inspirerad, intresserad och pepp på samma gång! Världens finaste team, assköna skådisar (2 som blev 4 danskar) och vi andra då. Plus catering från Klaus och Thomas familj! Så nu är jag helt hooked på den där världen. Igen. Den estetiska alltså, fattar inte hur jag tänkte när jag för ett tag trodde att jag var färdig med den, det blir man ju aldrig. Nöt.

Har även kört automat för första gången, kört i Köpenhamn för första gången (utan vägvisare två på natten, äventyr!) och fått en P-bot för första gången (ställde mig för nära en korsning). Så det var också superfedt! Och Isabel invigde mitt sovrumsgolv att sova på, egen madrass hade hon med sig till och med! Har sovit inget alls tre dagar i rad och ätit non stop. Tänkte skriva att jag känt mig som en zombie ett tag, vilket blev fyndigare än planerat eftersom det är lite av en zombiefilm det hela kommer sluta som. Thomas, Sparre och Isabel går samma utbildning på andra sidan sundet och gör massa bra och kreativa saker hela tiden av vilka det här bara var en (men inte alls bara, den lär bli asgrym) så det var kalas att få se en del av processen. Och jag är en jävel på att byta gluggar nu kan jag säga, nere på 20 sekunder påstod Isabel! Jää. Zombie Survival, snart på en biograf nära dig tycker jag.

Gick trots allt upp tidigt imorse och cyklade bort till sporthallen och klättrade ett par timmar. Men är lite putt nu för jag tror jag landade dumt när jag hoppade ner från toppen av en vägg efter ett problem och landade dumt. Har ont i benet och jag som ville klättra imorrn också! Men pallar inte ännu en skada, mina benhinnor är helt slut så kan nog inte springa alls denna veckan. Å andra sidan kan jag sova längre imorrn då. Jag är inte överförtjust i klättringens titta på-anda, dvs. ett gäng halvnakna, vältränade och mycket duktigare manliga klättrare som står tysta och tittar när man flåsar sig uppför ett problem på ett inte alltid jättegraciöst vis. Därav den tidiga timmen i hallen. Så fick jag vara ifred också, en 30 minuter i alla fall, och sen var det bara brudar ett tag innan de första karlarna började droppa in. Men det är fortfarande askul! Träffade en svensk tjej imorse faktiskt, det är inte så tjockt med dem som man kan tro. Eller så hamnar jag på fel ställen? Gör inget alls, det är danskan jag vill tampas med om något.

Nu har jag ätit äpple och sitter och lyssnar på Jimi Hendrix. Lars är på väg tillbaka till Danmark så mina dagar på Wesselsgade börjar lida mot sitt slut (sina slut?) tyvärr. Jag skulle ge mig på arbetsmarknaden idag men var så stört trött så nöjde mig med en stillsam promenad och Tillsammans på datorn. Moodyson alltså. Satt bara och tänkte på fotogrejer nu dock haha, dragningar och fokus och ljus och ljud och sånt där. Jättetöntigt men man kommer in i det fort och släpper det lite långsammare antar jag. Imorrn ska jag i alla fall börja om igen och försöka flörta in mig någonstans. Så jävla tjatigt att inte få napp bara. Jag vill bara spela in film!



Det är verkligen höst nu. Vinden och regnet har taggat ner några snäpp, det är mest grått. Och lagom svalt. Man börjar vilja köpa stickade koftor och vantar och sjalar och sånt istället för jaa, solglasögon kanske? Behöver inte riktigt använda dem än. Men snart så. Har nog inte några vettiga pjucks när vädret tuffar till sig. Men har ju tillbringat vintrar i Converse förr.

Saknar verkligen verkligen verkligen en kamera. Och nu vill jag ju bara ha en bra system, ännu mer än tidigare. Fjantigt vilken skillnad det blir. Å jag gillar att vara entusiast och tycker om att tycka om så mycket men det är tråkigt för det blir så många sidospår man aldrig följer upp och tankar som liksom tar slut mitt i. Och det är lugnt, de ersätts och/eller blir till något annat, men lite sorgligt att man inte kan göra allt också. Vad fett det skulle vara! Ett liv av mörsande! När jag bestämmer mig för att stanna ett lite längre tag på något ställe ska jag bums köpa en begagnad kamera så det så. Ska sluta tjata om att göra det och badoit (som mineralvattnet).

Ont i magen, den fick flipp av alla kakor (vi fick kakspons av Thomas farbror och far som är kakfantaster och har utvecklat värsta superreceptet) och mackor (danskar tycker varm lunch är lyx har jag lärt mig nu) och allt detta kaffe så det tog typ tre-fyra timmar innan jag ens blev hungrig imorse. Så det blev liksom lunch av det hela. Och äpplen till middag. Flipp som sagt! Ujuj vad trött jag är. Vi hörs hörrni pussochkramochpuss på er!
Köpenhamn | | Kommentera |
Upp