Nya Zeeland 2013

Hej släkt! Nu är vi i Blackball på Sydön. En gammal gruvstad där viss aktivitet fortfarande är igång, men i liten skala, och kvar finns mest grön tempererad regnskog och en sömnig smått kommunistpräglad stad.
 
Vi har varit igång med geografiklassen i en vecka. Hittills är det världens roligaste och mest informationsrika resa, med min fina klass som jag älskar och några av min favoritlärare. I ett land jag verkligen inte trodde jag skulle komma tillbaka till så snart. Men ja, vi betar av varje hörn i en rasande fart. Förutom Blackball har vi avklarat Christchurch, Mount Aoraki/Hookers-glaciären, Lake Wanaka, Queenstown, Fox Glacier, Hokitika och lite annat smått och gott. Jag har sprungit en massa, i flera sorters skog och på flera sorters sediment. Och tagit anteckningari alla sorters miljöer och väder. Bestigit en glaciär, typ femton alluvial/taluskoner, beundrat rasmassor, regnskog, sandstränder... Allt är alldeles fruktansvärt magiskt vackert, klassen är fin och peppad, vi lagar vegetarisk mat och jag får träna. Superbalans! Jag somnar blixtsnabbt som världens minsta stock varje kväll, oavsett var vi är, och vaknar pigg och pepp som vanligt nästa dag.
 
Idag åt vi lunch i Hokitika där jag couchsurfade hos Jason för två år sedan, så var förbi och kramades hej och blev glad för han måddefint och hunden Seal och katten Doug var igång som vanligt. Och imorgon ska vi tvärsöver landet till Kaikoura, där jag ska försöka möta upp Adam som jag träffade i Nelson för två år sedan, och som var och hälsade på mig i Sthlm i somras. Vi får se hur det går, annars blir det surf eller kanotpaddling eller bara supermarathonlöpning hela dagen, vår första HELT LEDIGA dag! Vilket känns superlyxigt för vi jobbar fan non stop annars.
 
Nu måste jag alltså sova, frukost vid 7.30 imorgon bitti avfärd 8.00, packad och klar. Jag har det evrklgen hur bra som helst! JÄTTESTOR KRAM PÅ ER! Matilda
New Zealand | | En kommentar |
Upp